KookJij

Varkenshaasje Royaal

Een heerlijk varkenshaasje royaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje Royaal te bereiden

Snij de champignons in plakjes, pers de knoflook teentjes en giet het vocht uit het blikje mandarijnen.
Doe naar eigen smaak peper en zout op de varkenshaas.
Laat een klontje boter smelten en bak de varkenshaas even aan beide kanten tot deze mooi bruin zijn. Haal de varkenshaas uit de pan en leg hem even op een bord terwijl je de champignons en de knoflook aanbakt in de sappen van het vlees. ( eventueel wat extra boter in de pan) blus af met een flinke scheut rode port en leg de varkenshaas terug in de pan. voeg de mandarijn partjes toe en laat het vlees in de saus in zo'n 15 minuten smoren. Draai het vlees af en toe om en let op dat de saus niet helemaal verdampt ( anders een beetje port toevoegen) Als de varkenshaas mooi gaar is zet je het vuur uit en voeg je de room toe, even goed roeren en klaar!
Serveer de varkenshaas met een flinke schep saus! Lekker met gebakken aardappels en groenten.

Mijn kookverhaal (wendy bekking)

Ook weer een lekker familie recept! Even niet aan de lijn denken, gewoon heerlijk smullen :P

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wendy

Wendy zegt:
Hai Marleen, graag gedaan hoor, ik hoop dat je er net zo van zal genieten als ik zelf altijd doe! liefs; wen
antonpieck

antonpieck zegt:
Ga ik gauw maken, want als ik de bereiding lees proef ik het gerecht al. Bedankt Wendy;) Groetjes Marleen