Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasmedaillons met waterkerssaus (zie opm.)
PT45M
Varkenshaasmedaillons met waterkerssaus (zie opm.)
Een heerlijk varkenshaasmedaillons met waterkerssaus (zie opm.) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasmedaillons met waterkerssaus (zie opm.) te bereiden
Verhit wat boter in een pan en smoor hierin de fijn gehakte sjalotten.
De Nouilly Prat met de kalfsfond samen met het bouquet garni toevoegen en tot 1/3 laten inkoken.
Zeef de saus en roer de crème fraîche er door.
Neem de pan van het vuur af en met de klein gesneden waterkers en citroen rasp op smaak brengen. Indien nodig de saus binden met boter.
Schil de asperges en snijd ze op gelijke lengte. Maak bosjes van 5 asperges en bind ze met kookgaren.
Kook de asperges ± 8 minuten met zout en een steek boter en zet ze daarna 8 minuten van het vuur af met de deksel op de pan.
Kook de eieren hard en prak ze fijn.
Kook de aardappelen met wat zout en giet ze af wanneer ze gaar zijn en laat ze in wat boter wellen. Strooi er de fijn gehakte peterselie over.
Bak de medallions in hete boter ± 5 minuten per kant.
Indien nodig in aluminiumfolie warm bewaren.
De Nouilly Prat met de kalfsfond samen met het bouquet garni toevoegen en tot 1/3 laten inkoken.
Zeef de saus en roer de crème fraîche er door.
Neem de pan van het vuur af en met de klein gesneden waterkers en citroen rasp op smaak brengen. Indien nodig de saus binden met boter.
Schil de asperges en snijd ze op gelijke lengte. Maak bosjes van 5 asperges en bind ze met kookgaren.
Kook de asperges ± 8 minuten met zout en een steek boter en zet ze daarna 8 minuten van het vuur af met de deksel op de pan.
Kook de eieren hard en prak ze fijn.
Kook de aardappelen met wat zout en giet ze af wanneer ze gaar zijn en laat ze in wat boter wellen. Strooi er de fijn gehakte peterselie over.
Bak de medallions in hete boter ± 5 minuten per kant.
Indien nodig in aluminiumfolie warm bewaren.