Recept
« Terug naar recepten
Varkenshammetje of schenkel in zoetzure saus
PT120M
Varkenshammetje of schenkel in zoetzure saus
Een heerlijk varkenshammetje of schenkel in zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
varkensvlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshammetje of schenkel in zoetzure saus te bereiden
Spoel het hammetje in koud water. Schil en snijd de groenten fijn en stoof ze in wat boter gedurende een paar minuten. Voeg de kruidnagel, laurier, piment, jeneverbessen, fijn geperste look en witte wijn toe. Laat alles gedurende 15 minuten zachtjes koken. Leg het hammetje erbij en begiet met water tot het onder ligt. Kook alles gedurende 1 1/2 uur tot het vlees gaar is. Haal het vlees uit de kookpot, snijd het vet weg en verwijder het been. Houd de bouillon bij.
Meng de wijn, kalfsbouillon, honing en azijn. Laat alles inkoken tot sausdikte en bind met de arowroot of maïzena. Kruid met peper en zout.
Bestrijk het vlees met de mosterd en wentel door de bloem. Bak aan beide kanten in boter. Serveer met de zoetzure saus en eventueel risotto en groenten gekookt in de varkensbouillon. Kan ook met een salade.
Meng de wijn, kalfsbouillon, honing en azijn. Laat alles inkoken tot sausdikte en bind met de arowroot of maïzena. Kruid met peper en zout.
Bestrijk het vlees met de mosterd en wentel door de bloem. Bak aan beide kanten in boter. Serveer met de zoetzure saus en eventueel risotto en groenten gekookt in de varkensbouillon. Kan ook met een salade.