Recept
« Terug naar recepten
Varkenskarbonade met Zwarte BBQ Saus
PT210M
Varkenskarbonade met Zwarte BBQ Saus
Een heerlijk varkenskarbonade met zwarte bbq saus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenskarbonade met Zwarte BBQ Saus te bereiden
BBQ SAUS:
*Verhit in een ruime pan met dikke bodem de boter en de olie en bruneer hierin de uien,knoflooksnippers,paprika,lombok en rozijnen.
Zo nu en dan omroeren.
Zodra de uien echt beginnen te kleuren de whisky er bij doen (PAS AUB OP VOOR HET VLAM VATTEN VAN DE ALCOHOL DAMPEN!!!) en blijven roeren tot het vocht is verdampt.Doe hetzelfde met de koffie en de cola.
*Dan gaat de ketchup er bij,ketjap,azijn,keukenstroop (of honing),Worcestershire,zwarte bonen pasta en chocolade.
Laten pruttelen onder zo nu en dan omroeren.
*Voeg nu de rest van de kruiden toe (mosterd,allspice,hot paprika en peper) en blijf roeren tot een dikke massa is verkregen.
*Laat dit van het vuur af een kwartiertje afkoelen en breng dan de massa over in een keukenmachine of kom
*Pureer dit met de overgebleven knoflook,limoensap en sesam olie tot een mooie gladde substantie.
#*
*Smeer de varkenscarbonades,T-bone steaks of andere mooie stukken vlees in met de BBQ saus en laat het vlees op z,n minst 1 uur marineren in de koeling.Langer is mooier.
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Het teveel aan marinade van de stukken vlees deppen.
*Verhit de olie in een anti-aanbak pan en schroei het vlees dicht door op elke zijde 1 minuut te braden
*Leg de stukken vlees op een rooster in het midden van de oven (lekbak er onder),na ze nog even te hebben nagekwast met rijstolie.
*Na 10 minuten keren en nog eens 10 minuten in de oven.
{Het kan nog mooier:Het vlees is gereed wanneer de centrale temperatuur-gemeten met een insteek keuken thermometer voor vlees- ± 65 graden Celsius aanwijst)
*Laat nu even rusten onder een stuk alu-folie,terwijl de worteltjes gedaan worden.
#*
WORTELTJES:
*Smelt de boter in een pannetje en doe de worteltjes er in zodra de boter is uitgebruist.Kook in de boter 2 minuten.
*Dan de vermouth er bij en het limoensap.Laat dan weer 2 minuten koken met deksel,haal het deksel er dan af en kook tot de vloeistof is verdampt.
Bestrooi met veel peper en een beetje zeezout
*Verhit in een ruime pan met dikke bodem de boter en de olie en bruneer hierin de uien,knoflooksnippers,paprika,lombok en rozijnen.
Zo nu en dan omroeren.
Zodra de uien echt beginnen te kleuren de whisky er bij doen (PAS AUB OP VOOR HET VLAM VATTEN VAN DE ALCOHOL DAMPEN!!!) en blijven roeren tot het vocht is verdampt.Doe hetzelfde met de koffie en de cola.
*Dan gaat de ketchup er bij,ketjap,azijn,keukenstroop (of honing),Worcestershire,zwarte bonen pasta en chocolade.
Laten pruttelen onder zo nu en dan omroeren.
*Voeg nu de rest van de kruiden toe (mosterd,allspice,hot paprika en peper) en blijf roeren tot een dikke massa is verkregen.
*Laat dit van het vuur af een kwartiertje afkoelen en breng dan de massa over in een keukenmachine of kom
*Pureer dit met de overgebleven knoflook,limoensap en sesam olie tot een mooie gladde substantie.
#*
*Smeer de varkenscarbonades,T-bone steaks of andere mooie stukken vlees in met de BBQ saus en laat het vlees op z,n minst 1 uur marineren in de koeling.Langer is mooier.
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Het teveel aan marinade van de stukken vlees deppen.
*Verhit de olie in een anti-aanbak pan en schroei het vlees dicht door op elke zijde 1 minuut te braden
*Leg de stukken vlees op een rooster in het midden van de oven (lekbak er onder),na ze nog even te hebben nagekwast met rijstolie.
*Na 10 minuten keren en nog eens 10 minuten in de oven.
{Het kan nog mooier:Het vlees is gereed wanneer de centrale temperatuur-gemeten met een insteek keuken thermometer voor vlees- ± 65 graden Celsius aanwijst)
*Laat nu even rusten onder een stuk alu-folie,terwijl de worteltjes gedaan worden.
#*
WORTELTJES:
*Smelt de boter in een pannetje en doe de worteltjes er in zodra de boter is uitgebruist.Kook in de boter 2 minuten.
*Dan de vermouth er bij en het limoensap.Laat dan weer 2 minuten koken met deksel,haal het deksel er dan af en kook tot de vloeistof is verdampt.
Bestrooi met veel peper en een beetje zeezout
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef bij het vlees en de worteltjes de Rijstschotel (Amerikaans - Cajun).Zie recept aldaar