Wat drinken we erbij?
Bijvoorbeeld:
--->Rosé wijnen
--->Amerikaanse lichte Zinfandel wijnen
--->Italiaanse lichte Primitivo wijnen
--->Beaujolais
--->Lichte Barbera wijnen (Italie)
--->Pinot Noir uit de Elzas
--->Duitse Spätburgunder wijnen die geen hout hebben gehad
Recept
« Terug naar recepten
Varkenskoteletten met Perzik-Glacé
PT60M
Varkenskoteletten met Perzik-Glacé
Een heerlijk varkenskoteletten met perzik-glacé recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse vriend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenskoteletten met Perzik-Glacé te bereiden
PEKELBAD :
Doe alle genoemde ingredienten bij elkaar in een pan en
breng dit an de kook.Roer tot een homogene vloeistof,haal
van het vuur e laat afkoelen.
PEKELEN :
Dep de koteletten goed droog en dompel het vlees onder in de pekel (in een kom,plastic doos,plastic zak,enz.Zolang
het vlees maar volledig wordt bedekt met pekel.
Laat minstens 4 uur staan tot maximaal 6 uur.
# In de tussentijd kan het azijn-perzik-glacé worden gemaakt :
Doe alle glaceer-ingredienten in een pan met dikke bodem en breng aan de kook en laat even doorpruttelen.
Zet apart.
#
Als het vlees klaar is met pekelen,uithalen,droogdeppen,
inkwasten met wat olijfolie en OP een gloeiend hete grill
(of ONDER een gloeiend hete grill) aan beide zijden
1 minuut verhitten.Hierna grill lager draaien en aan elke zijde 3-4 minuten verhitten.
#
Opdienen op voorverwarmde borden en ingestreken met
de weer verwarmde glaceervloeistof.
Doe alle genoemde ingredienten bij elkaar in een pan en
breng dit an de kook.Roer tot een homogene vloeistof,haal
van het vuur e laat afkoelen.
PEKELEN :
Dep de koteletten goed droog en dompel het vlees onder in de pekel (in een kom,plastic doos,plastic zak,enz.Zolang
het vlees maar volledig wordt bedekt met pekel.
Laat minstens 4 uur staan tot maximaal 6 uur.
# In de tussentijd kan het azijn-perzik-glacé worden gemaakt :
Doe alle glaceer-ingredienten in een pan met dikke bodem en breng aan de kook en laat even doorpruttelen.
Zet apart.
#
Als het vlees klaar is met pekelen,uithalen,droogdeppen,
inkwasten met wat olijfolie en OP een gloeiend hete grill
(of ONDER een gloeiend hete grill) aan beide zijden
1 minuut verhitten.Hierna grill lager draaien en aan elke zijde 3-4 minuten verhitten.
#
Opdienen op voorverwarmde borden en ingestreken met
de weer verwarmde glaceervloeistof.