Recept
« Terug naar recepten
varkenslap met thaise vissaus
PT55M
varkenslap met thaise vissaus
Een heerlijk varkenslap met thaise vissaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe varkenslap met thaise vissaus te bereiden
Snipper de ui. Verwijder de zaadjes en snijd het pepertje in ringetjes. Snijd de paprika in kleine stukjes. Rasp de groene schil van de limoen dun af en pers deze uit. Dep het vlees af met keukenpapier en snij het in repen. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout. Fruit de ui 5 minuten in de bakolie met de peper en knoflook. Bak de paprika 5 minuten mee. Schep het limoensap, de rasp de vissaus, de djeroek poeroetblaadjes, peper en zout erdoor en leg het vlees tussen het uienmengsel. Smoor het vlees in een gesloten pan in 30 minuten gaar. Serveer het met het mengsel erop.