Recept
« Terug naar recepten
varkensoesters met blauwe druiven
PT45M
varkensoesters met blauwe druiven
Een heerlijk varkensoesters met blauwe druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe varkensoesters met blauwe druiven te bereiden
Was de druiven, ontvel en ontpit ze.
2. Bak de varkensoesters 5 à 6 minuten aan elke kant in de warme boter en kruid met peper en zout.
3. Snij ondertussen een dunne schil van de sinaasappel in fijne reepjes, leg ze 5 minuten in kokend water en spoel ze daarna af onder koud water.
4. Pers de sinaasappel uit.
5. Neem het vlees uit de pan en hou het warm.
6. Blus de pan met het sinaasappelsap. Schraap al het vleessap goed los, voeg de gember, suiker en de uitgelekte schillen toe en laat de saus enkele minuten inkoken.
7. Voeg de druiven toe en verwarm zachtjes gedurende maximum 2 minuten.
8. Bind de saus eventueel met instant bruine roux en giet ze over het vlees.
2. Bak de varkensoesters 5 à 6 minuten aan elke kant in de warme boter en kruid met peper en zout.
3. Snij ondertussen een dunne schil van de sinaasappel in fijne reepjes, leg ze 5 minuten in kokend water en spoel ze daarna af onder koud water.
4. Pers de sinaasappel uit.
5. Neem het vlees uit de pan en hou het warm.
6. Blus de pan met het sinaasappelsap. Schraap al het vleessap goed los, voeg de gember, suiker en de uitgelekte schillen toe en laat de saus enkele minuten inkoken.
7. Voeg de druiven toe en verwarm zachtjes gedurende maximum 2 minuten.
8. Bind de saus eventueel met instant bruine roux en giet ze over het vlees.