Dit is een 'vergeten recept'.
Heb ze nog nooit eerder zo bereid, wel als ingrediënt voor de erwtensoep.
Bereiding van knieschijven, Jarret de porc, wordt op internet (in het Frans) uitvoerig beschreven.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenspoten, gekookt en gebakken of gegrild (vergeten recept)
PT200M
Varkenspoten, gekookt en gebakken of gegrild (vergeten recept)
Een heerlijk varkenspoten, gekookt en gebakken of gegrild (vergeten recept) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vergeten recepten.hyves.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenspoten, gekookt en gebakken of gegrild (vergeten recept) te bereiden
Vul de stoofpan met de pootjes, zout en peper, ui, knoflook, azijn, kruidnagels, 5 kruidenpoeder, appel, en water tot de pootjes onderstaan.
Breng aan de kook en laat 2 1/2 uur sudderen, tot ze gaar zijn.
Laat de pootjes uitlekken en afkoelen.
Bereid de marinade, wrijf de pootjes hiermee in, en laat een uurtje of langer zo staan .
Haal ze door het broodkruim en bak ze snel in boter rondom bruin of onder de grill
Breng aan de kook en laat 2 1/2 uur sudderen, tot ze gaar zijn.
Laat de pootjes uitlekken en afkoelen.
Bereid de marinade, wrijf de pootjes hiermee in, en laat een uurtje of langer zo staan .
Haal ze door het broodkruim en bak ze snel in boter rondom bruin of onder de grill
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Raymond zegt:
Om duimen en vingers af te likken.
Een verwant recept ging met varkensoren maar is spijtig genoeg vergeten.
Wees gegroet.
Ria Lucke zegt:
Ria Lucke zegt:
Stella zegt:
hns zegt:
Marina Cremer zegt: