Recept
« Terug naar recepten
Varkensreepjes met bruin bier
PT80M
Varkensreepjes met bruin bier
Een heerlijk varkensreepjes met bruin bier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensreepjes met bruin bier te bereiden
- Meng het bier met de geraspte schil en het sap van de limoen, de suiker, de cayennepeper, de tijm en de Worcestershiresaus in een schotel. Kruid met peper en zout. Voeg het in reepjes gesneden varkensvlees toe, meng en zet 1 uur in de koelkast.
- Giet het vlees af (bewaar de marinade). Doe de olie in een wok en bak er het vlees goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg dan de marinade en het bindmiddel toe, laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met rijst en geroerbakte wokgroenten.