Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees met gele rijst
PT40M
Varkensvlees met gele rijst
Een heerlijk varkensvlees met gele rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees met gele rijst te bereiden
Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de gepelde uien. Hak de gepelde tenen knoflook klein. Schil het stukje gemberwortel en rasp het. Snijd het rode pepertje in dunne ringetjes.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui en knoflook, de gember en het pepertje toe. Meng alles door elkaar. Giet nu de beide ketjapsoorten in de wok. Roer alles goed om. Voeg de laurierbladen en de bouillon toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur dan lager en dek de wok af met een deksel. Laat het vlees in ongeveer 15 minuten gaar worden. Verwijder de laurierbladen. Kook intussen de rijst, waaraan een snufje zout en de kurkuma is toegevoegd, gaar Volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de gele rijst en het vlees in warm gemaakte schalen.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui en knoflook, de gember en het pepertje toe. Meng alles door elkaar. Giet nu de beide ketjapsoorten in de wok. Roer alles goed om. Voeg de laurierbladen en de bouillon toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur dan lager en dek de wok af met een deksel. Laat het vlees in ongeveer 15 minuten gaar worden. Verwijder de laurierbladen. Kook intussen de rijst, waaraan een snufje zout en de kurkuma is toegevoegd, gaar Volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de gele rijst en het vlees in warm gemaakte schalen.