Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees met gember en citroengras
PT60M
Varkensvlees met gember en citroengras
Een heerlijk varkensvlees met gember en citroengras recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
A Kluijt
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
240 kCal energie
34 Gram eiwit
11 Gram vet
34 Gram eiwit
11 Gram vet
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aziatisch koken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees met gember en citroengras te bereiden
De olie in grote pan verhitten op een middelhoog vuur.
Daarin de gember, chilipeper en sjalotjes in 3-4 min. zachtjes bakken. Varkensvlees in de pan doen en 4-5 min. meebakken tot het vlees van kleur verandert.
De stukjes tomaat, het citroengras, de limoenblaadjes en het zout toevoegen.
3-4 min. onder voortdurend roeren laten koken tot de tomaat zacht wordt.
Met het deksel op de pan op een laag vuur ongeveer 45 min. zachtjes laten koken tot het vlees gaar is. Geregeld roeren. Als het vlees dreigt aan te
branden, voeg dan 2 eetl. water toe. Vlees in een schaal overdoen en meteen serveren.
Daarin de gember, chilipeper en sjalotjes in 3-4 min. zachtjes bakken. Varkensvlees in de pan doen en 4-5 min. meebakken tot het vlees van kleur verandert.
De stukjes tomaat, het citroengras, de limoenblaadjes en het zout toevoegen.
3-4 min. onder voortdurend roeren laten koken tot de tomaat zacht wordt.
Met het deksel op de pan op een laag vuur ongeveer 45 min. zachtjes laten koken tot het vlees gaar is. Geregeld roeren. Als het vlees dreigt aan te
branden, voeg dan 2 eetl. water toe. Vlees in een schaal overdoen en meteen serveren.