DIEN OP : Met bv witte rijst en een groenteschotel.
Drink hierbij een droge mineralige Riesling
Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees met Penang Curry
PT75M
Varkensvlees met Penang Curry
Dit recept kan ook prima worden gemaakt met rundervlees (longhaas,bavette)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees met Penang Curry te bereiden
1).Maak van de 10 eerstgenoemde ingrediënten een curry-pasta (=Penang curry), hetzij in de vijzel of met de keukenmachine. Let wel het moet een PASTA worden.
2).Alles binnen handbereik klaar zetten (mise en place = logistiek).
3).Zet de pan op een matig vuur en laat die heet worden.
4).Gooi in de pan ongeveer 125 cc (= 1/2 kopje) met kokosmelk. Dat gaat vreselijk sissen en koken.
5).Doe er dan de currypasta bij en blijf roeren.
6).Doe er dan elke minut een 50 cc kokosmelk bij en blijf goed roeren.
7).Op een bepaald moment zie je de olie vrijkomen en ruik je versterkt de aroma's.
8).Op dat moment moet je het vlees er bij doen en onder roeren de rest van de kokosmelk er bij doen met 2 eetlepels tegelijk (en dan eerst wachten tot het is opgenomen in de rest van de saus.
9).Als alle kokosmelk er in zit blijven roeren, maar de daon purut er bij doen met de koriandersteeltjes, Nam Pla en suiker.
10).Laat het vlees garen en de saus dikker worden.(duurt wel even)
11).Zo nodig binden met bv allesbinder, tapioca, maïzenapapje, enz.
2).Alles binnen handbereik klaar zetten (mise en place = logistiek).
3).Zet de pan op een matig vuur en laat die heet worden.
4).Gooi in de pan ongeveer 125 cc (= 1/2 kopje) met kokosmelk. Dat gaat vreselijk sissen en koken.
5).Doe er dan de currypasta bij en blijf roeren.
6).Doe er dan elke minut een 50 cc kokosmelk bij en blijf goed roeren.
7).Op een bepaald moment zie je de olie vrijkomen en ruik je versterkt de aroma's.
8).Op dat moment moet je het vlees er bij doen en onder roeren de rest van de kokosmelk er bij doen met 2 eetlepels tegelijk (en dan eerst wachten tot het is opgenomen in de rest van de saus.
9).Als alle kokosmelk er in zit blijven roeren, maar de daon purut er bij doen met de koriandersteeltjes, Nam Pla en suiker.
10).Laat het vlees garen en de saus dikker worden.(duurt wel even)
11).Zo nodig binden met bv allesbinder, tapioca, maïzenapapje, enz.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
Op Smulweb staat een woorden boek voor de Indonesische keuken, erg handig als je Jan's recepten wil ontcijferen!(grapje Jan);)
deuxchapeaux zegt:
daon=daun=blad,blaadje
purut=poeroet=Idonesischecitroenboom
Dus blaadjes van de Indonesische citroenboom of -struik.Deze zijn bij elke toko's te koop.
Staat overigens erg duidelijk op Google.
Met vr.gr.
Jan A.
Lilith zegt:
bametz-saffrie zegt:
deuxchapeaux zegt:
Wie kookt moet tegen een purutje kunnen!
Jan A.