Dit is ERG LEKKER. We eten bijna nooit vegetarisch, maar dit gerecht zal vaak bij ons op tafel verschijnen.
Het is bewerkelijk, maar zeker de moeite waard. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt, gesneden/gehakt en wel.
Je kunt het eten met bijv. rijst, aardappels of stokbrood.
Ik heb er "Chili gebakken aardappels" bijgemaakt. (zie recept)
Recept
« Terug naar recepten
Vegetarisch gehaktbrood van kastanjechampignons
PT100M
Vegetarisch gehaktbrood van kastanjechampignons
Vegetarisch gehaktbrood van kastanjechampignons
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
338 kCal energie
21 Gram vet
21 Gram vet
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cooking Light
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vegetarisch gehaktbrood van kastanjechampignons te bereiden
1. Oven op 250 a 300 gr C
2. Snij de hele paprika in de lengte doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten en steel. Doe hetzelfde met de halve paprika. Druk ze dan (aan de velkant) met je handpalm wat plat.
3. Leg bakpapier op het rooster in de oven en leg hierop de paprika's met de velkant naar boven. Laat ze ong. 10 a 12 minuten in de oven of tot ze bijna geheel zwart zijn.Haal ze uit de oven, leg ze in de papieren zak, sluit die goed af en laat ze ong 10 minuten rusten.
Na de rusttijd de paprika's pellen of met de botte kant van een mesje de schil eraf schrappen. Snij de paprika's in kleine blokjes en doe deze in een niet al te kleine kom tot gebruik.
4. Temperatuur van de oven verlagen naar 175 gr. C
5. Ondertussen de champignons schoonborstelen en in gedeeltes fijnhakken in de blender of heel klein snijden. Even wegzetten.
6. In de kleine koekenpan de walnoten droog roosteren, dan overdoen in een schoon keukendoek, dat dichtslaan en met een keukenhamertje de noten kleinslaan.
7.. De asperges goed uit laten lekken, met keukenpapier droogdeppen en in stukken van 1 a 1,5 cm snijden.
8. Leg wat bakpapier op het bakblik, strooi hierop het paneermeel en schuif het blik in de oven voor ong. 10 minuten of tot het paneermeel goudbruin is. Uit de oven halen en apart wegzetten tot gebruik. De oven niet uitzetten.
9. Ondertussen de olie in de koekenpan verhitten en hierin de champignons sauteren. Zo nu en dan omroeren.Laat ze ong 15 minuten op het vuur of tot het vocht verdampt is. Niet aan laten branden. Haal ze dan van het vuur en doe ze in de kom bij de paprika's.
10. De pan droogwrijven met keukenpapier en dan hierin ui en asperges 4 a 6 minuten fruiten op zacht vuur. Dan dit mengsel ook in de kom bij de champignons/paprika's overdoen.
11. Toevoegen aan het champignons/paprikamengsel de volgende ingrediënten:
paneermeel + walnoten + basilicumblaadjes + tomatenketchup + mosterd + zout + peper + geraspte kaas + eieren.
12. Alles zeeg goed mengen.
13. De cakevorm bespuiten met kookspray (of goed invetten) en hierin het champignonmengsel doen. Met een mes of vork de bovenkant gelijkmaken en het geheel wat aandrukken.
14. Schuif de vorm in de oven voor ong. 35 a 40 minuten. Doe de satéprikkerproef.
15. Ondertussen in een kommetje/kopje de extra tomatenketchup mengen met de wodka/sherry/bouillon en de mosterd. Na de aangegeven baktijd met een keukenkwast de bovenkant van het champignonbrood inkwasten en het brood nog ong 10 minuten in de oven laten.
16. Het champignonbrood nog even laten rusten vóórdat je het uit de vorm haalt en in dikke plakken snijdt.
2. Snij de hele paprika in de lengte doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten en steel. Doe hetzelfde met de halve paprika. Druk ze dan (aan de velkant) met je handpalm wat plat.
3. Leg bakpapier op het rooster in de oven en leg hierop de paprika's met de velkant naar boven. Laat ze ong. 10 a 12 minuten in de oven of tot ze bijna geheel zwart zijn.Haal ze uit de oven, leg ze in de papieren zak, sluit die goed af en laat ze ong 10 minuten rusten.
Na de rusttijd de paprika's pellen of met de botte kant van een mesje de schil eraf schrappen. Snij de paprika's in kleine blokjes en doe deze in een niet al te kleine kom tot gebruik.
4. Temperatuur van de oven verlagen naar 175 gr. C
5. Ondertussen de champignons schoonborstelen en in gedeeltes fijnhakken in de blender of heel klein snijden. Even wegzetten.
6. In de kleine koekenpan de walnoten droog roosteren, dan overdoen in een schoon keukendoek, dat dichtslaan en met een keukenhamertje de noten kleinslaan.
7.. De asperges goed uit laten lekken, met keukenpapier droogdeppen en in stukken van 1 a 1,5 cm snijden.
8. Leg wat bakpapier op het bakblik, strooi hierop het paneermeel en schuif het blik in de oven voor ong. 10 minuten of tot het paneermeel goudbruin is. Uit de oven halen en apart wegzetten tot gebruik. De oven niet uitzetten.
9. Ondertussen de olie in de koekenpan verhitten en hierin de champignons sauteren. Zo nu en dan omroeren.Laat ze ong 15 minuten op het vuur of tot het vocht verdampt is. Niet aan laten branden. Haal ze dan van het vuur en doe ze in de kom bij de paprika's.
10. De pan droogwrijven met keukenpapier en dan hierin ui en asperges 4 a 6 minuten fruiten op zacht vuur. Dan dit mengsel ook in de kom bij de champignons/paprika's overdoen.
11. Toevoegen aan het champignons/paprikamengsel de volgende ingrediënten:
paneermeel + walnoten + basilicumblaadjes + tomatenketchup + mosterd + zout + peper + geraspte kaas + eieren.
12. Alles zeeg goed mengen.
13. De cakevorm bespuiten met kookspray (of goed invetten) en hierin het champignonmengsel doen. Met een mes of vork de bovenkant gelijkmaken en het geheel wat aandrukken.
14. Schuif de vorm in de oven voor ong. 35 a 40 minuten. Doe de satéprikkerproef.
15. Ondertussen in een kommetje/kopje de extra tomatenketchup mengen met de wodka/sherry/bouillon en de mosterd. Na de aangegeven baktijd met een keukenkwast de bovenkant van het champignonbrood inkwasten en het brood nog ong 10 minuten in de oven laten.
16. Het champignonbrood nog even laten rusten vóórdat je het uit de vorm haalt en in dikke plakken snijdt.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
flavia zegt:
Anna zegt: