Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische pizza met pesto
PT40M
Vegetarische pizza met pesto
Een heerlijk vegetarische pizza met pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vegetarische pizza met pesto te bereiden
1. Doe de pompoenpitten in een droge pan, rooster op een laag vuurtje gedurende 5 minuten, of tot de pitten poffen. Laat afkoelen.
2. Pureer de pompoenpitten, kruiden en knoflook met de mixer tot een samenhangend mengsel ontstaat. Voeg tegelijkertijd geleidelijk de tomatenpuree toe.
3. Snijd de kumara met een dunschiller in reepjes. Verdeel het pizzadeeg in 4 porties. Rol elke portie uit op een met bloem bestoven werkvlak tot cirkels van 15 cm doorsnee en leg op een ingevette bakplaat.
4. Verdeel de pesto over de pizza’s, beleg met de kumara en champignons en bestrooi met de gemengde kaas. Bak 20 minuten bij 200-210 °C (stand 5), of tot ze bruin en knapperig zijn.
2. Pureer de pompoenpitten, kruiden en knoflook met de mixer tot een samenhangend mengsel ontstaat. Voeg tegelijkertijd geleidelijk de tomatenpuree toe.
3. Snijd de kumara met een dunschiller in reepjes. Verdeel het pizzadeeg in 4 porties. Rol elke portie uit op een met bloem bestoven werkvlak tot cirkels van 15 cm doorsnee en leg op een ingevette bakplaat.
4. Verdeel de pesto over de pizza’s, beleg met de kumara en champignons en bestrooi met de gemengde kaas. Bak 20 minuten bij 200-210 °C (stand 5), of tot ze bruin en knapperig zijn.
Jaap Nooy zegt:
Succes.