Recept
« Terug naar recepten
Veloute Jacqueline
PT40M
Veloute Jacqueline
Een heerlijk veloute jacqueline recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Veloute Jacqueline te bereiden
Schil de aspergepunten volgens de aanwijzigingen in het basisrecept en leg ze in vers water.
Maak de doperwten schoon (of gebruik diepvrieserwten) en schil de wortel.
Steek met een klein meloenschepje balletjes uit de wortel.
Kook de erwten en de wortelballetjes apart beetgaar in water en zout.
Smelt de boter in een ruime pan, laat ze uitbruisen zonder dat ze verkleurt en strooi de bloem erover.
Gaar de bloem 15 minuten onder voortdurend roeren.
Giet er-beetje voor beetje- de visbouillon bij (laat de massa na ieder scheutje even pruttelen).
Hou de soep 15 min. tegen de kook aan.
Gaar de rijst volgens de aanwijzingen op e verpakking.
Laat de aspergepunten in de soep garen (ongeveer 5 min.).
en controleer met een vork of ze gaar zijn.
Voeg de rijst bij de soep.
Voeg er de erwten en de wortelballetjes bij.
Splits de eieren, roer de dooiers door de room en roer een paar lepeltjes soep door deze liason.
Roer de liason van het vuur af door de soep en breng ze op smaak met versgamalen peper en zout.
Maak de doperwten schoon (of gebruik diepvrieserwten) en schil de wortel.
Steek met een klein meloenschepje balletjes uit de wortel.
Kook de erwten en de wortelballetjes apart beetgaar in water en zout.
Smelt de boter in een ruime pan, laat ze uitbruisen zonder dat ze verkleurt en strooi de bloem erover.
Gaar de bloem 15 minuten onder voortdurend roeren.
Giet er-beetje voor beetje- de visbouillon bij (laat de massa na ieder scheutje even pruttelen).
Hou de soep 15 min. tegen de kook aan.
Gaar de rijst volgens de aanwijzingen op e verpakking.
Laat de aspergepunten in de soep garen (ongeveer 5 min.).
en controleer met een vork of ze gaar zijn.
Voeg de rijst bij de soep.
Voeg er de erwten en de wortelballetjes bij.
Splits de eieren, roer de dooiers door de room en roer een paar lepeltjes soep door deze liason.
Roer de liason van het vuur af door de soep en breng ze op smaak met versgamalen peper en zout.