Recept
« Terug naar recepten
Velouté van grijze garnalen met venkel
PT35M
Velouté van grijze garnalen met venkel
Een heerlijk velouté van grijze garnalen met venkel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Velouté van grijze garnalen met venkel te bereiden
Maak de bol venkel schoon door de te harde kern te verwijderen. Doe hem in een kookpan, samen met de sjalot en de gehakte look.
Doe de gevogeltebouillon erbij en zet onder water. Laat koken totdat de groenten gaar zijn. Neem van het vuur en giet de melk erbij.
Leg enkele garnalen opzij en doe de rest in de soep. Mix deze tot een gladde soep.
Kruid naar smaak met zout en peper.
Doe in elk bord 1 portie soep. Doe daarbij enkele garnalen en versier met venkellof. Dien lauw op.