Blad-kruiden zijn niet altijd even gemakkelijk te krijgen overal.
Daarom gaan wij vaak naar een Marokkaanse winkel of Turkse winkel.Die hebben dit soort producten vaak wel vers in voorraad.
Recept
« Terug naar recepten
Venkel-Peterselie Salade
PT20M
Venkel-Peterselie Salade
Een heerlijk venkel-peterselie salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkel-Peterselie Salade te bereiden
De venkel afhalen (dwz lelijke stukken buitenblad verwijderen) en netjes bijsnijden.Evt kan het fijngesneden blad ook nog in de salade.Daarna de venkelknol in kleine platte stukjes schaven.
Maak dan een dressing van het sinaasappelsap,de mosterd,de olie ,het zeezout en de peper.
Doe de venkel en de kruidenblaadjes allemaal bij elkaar en roer hier doorheen de dressing.Zet koud weg.
Vergeet niet bij het uitserveren nog eens goed te roeren
Maak dan een dressing van het sinaasappelsap,de mosterd,de olie ,het zeezout en de peper.
Doe de venkel en de kruidenblaadjes allemaal bij elkaar en roer hier doorheen de dressing.Zet koud weg.
Vergeet niet bij het uitserveren nog eens goed te roeren