Recept
« Terug naar recepten
Venkelsoep
PT15M
Venkelsoep
Een heerlijk venkelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsoep te bereiden
Kook in ¾ liter de bouillon de in stukken gesneden knolvenkel in 10 minuten gaar, samen met een middelgrote aardappel.
Pureer daarna het geheel met een staafmixer.
Voeg 200 ml room toe en een scheutje witte wijn.
Breng op smaak met zout en peper en een klein beetje Provençaalse kruiden.
Pureer daarna het geheel met een staafmixer.
Voeg 200 ml room toe en een scheutje witte wijn.
Breng op smaak met zout en peper en een klein beetje Provençaalse kruiden.