Recept
« Terug naar recepten
Venkelsoep met forel en noten:
PT45M
Venkelsoep met forel en noten:
Een heerlijk venkelsoep met forel en noten: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsoep met forel en noten: te bereiden
Pel de uien en snipper deze.
Halveer de venkelknollen en snijd ze in dunne repen.
Bewaar venkelgroen voor de garnering.
Snijd de forelfilets in stukjes.
Hak de walnoten grof.
Verhit de olijfolie en bak hierin de uien en de venkel 5min.
Voeg de honing toe en schep regelmatig om.
Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 min.
Roer de eierdooiers los met de crème fraiche en drie lepels warme soep.
Klop het mengsel door de soep totdat deze licht gebonden is.
Schep de forelstukjes erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de walnoten, dille en venkelgroen.
Presenteer er turks brood bij.
Halveer de venkelknollen en snijd ze in dunne repen.
Bewaar venkelgroen voor de garnering.
Snijd de forelfilets in stukjes.
Hak de walnoten grof.
Verhit de olijfolie en bak hierin de uien en de venkel 5min.
Voeg de honing toe en schep regelmatig om.
Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 min.
Roer de eierdooiers los met de crème fraiche en drie lepels warme soep.
Klop het mengsel door de soep totdat deze licht gebonden is.
Schep de forelstukjes erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de walnoten, dille en venkelgroen.
Presenteer er turks brood bij.