Recept
« Terug naar recepten
Venkelsoep met wortelen
PT40M
Venkelsoep met wortelen
Lekker winters !
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsoep met wortelen te bereiden
- Sinpper de ui, snij de geschilde aardappelen en wortelen in stukken, de venkel in reepjes.
- Houd het groen apart voor versiering.
- Verhit wat olie en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg wortelen, venkel en aardappelen toe en fruit deze even mee.
- Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
- Laat onder deksel 25 minuten sudderen.
- Mix de soep fijn en roer 200 ml. room erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over de borden, garneer met wat venkelgroen en een lepel room.