Recept
« Terug naar recepten
Venkelsoep
PT35M
Venkelsoep
Een heerlijk venkelsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsoep te bereiden
1. Fruit de uisnippers in 2 eetlepels hete olie. Doe er de venkel bij. Roerbak 2 minuten. Schenk er de kalfsfond bij, voeg de tomatenpuree en de rozemarijn toe en roer goed om. Laat 25 minuten zacht koken onder deksel.
2. Neem de rozemarijn weg (als u verse takjes gebruikte). Draai de soep door de roerzeef (of pureer met de staafmixer of duw door een fijne zeef). Breng op smaak met peper uit de molen en zout.
3. Snij het stokbrood in plakjes. Rooster het in de toaster of besprenkel met olijfolie en leg het op een bakplaat onder de grill tot het knapperig en goudbruin is. Vermeng de gemalen kaas met de oregano.
4. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Leg bij elke portie wat warme toast. Bestrooi met de gemalen kaas. Serveer meteen.
2. Neem de rozemarijn weg (als u verse takjes gebruikte). Draai de soep door de roerzeef (of pureer met de staafmixer of duw door een fijne zeef). Breng op smaak met peper uit de molen en zout.
3. Snij het stokbrood in plakjes. Rooster het in de toaster of besprenkel met olijfolie en leg het op een bakplaat onder de grill tot het knapperig en goudbruin is. Vermeng de gemalen kaas met de oregano.
4. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Leg bij elke portie wat warme toast. Bestrooi met de gemalen kaas. Serveer meteen.
bengel6300 zegt: