Recept
« Terug naar recepten
Vergeten 5-appelentaart
PT50M
Vergeten 5-appelentaart
Een heerlijk vergeten 5-appelentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vergeten 5-appelentaart te bereiden
Meng in een kom de roomboter met de suiker, het ei en een halve theelepel zout. Zeef het bakmeel boven de kom en kneed tot een samenhangend deeg. Druk het deeg op de bodem en tegen de rand van de taartvorm. Laat het deeg minimaal dertig minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Beleg de bodem met de partjes appel en druk ze licht in het deeg. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten mooi bruin en gaar. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen.
gré zegt:
Heerlijk;-)