Recept
« Terug naar recepten
Verrassende salade
PT60M
Verrassende salade
Een heerlijk verrassende salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verrassende salade te bereiden
-De spekblokjes op laag vuur uitbakken.
-De aardappelen met het bouillonblokje koken tot ze gaar zijn en afgieten.
-Kruiden met peper en zout en de geklopte eieren erdoor stampen.
-De helft van de spekblokjes erdoor roeren samen met de bieslook, geraspte kaas en peper en zout.
-Het geheel laten afkoelen (dit gaat sneller als je de pan in een bak koud water zet en blijft omscheppen).
-Zet een bakje klaar met de los geklopte eiwitten en een bakje met paneermeel.
-Maak van het aardappelmengsel aardappelkroketjes, rollen en op maat snijden.
-Rol ze door het eiwit en daarna door het paneermeel.
-Laat ze goed drogen.
-Bak ze in de fritepan tot goudbruin.
-Maak intussen de salade.
-Meng de sla met de tomaat, komkommer, bosui, kaas en de rest van de spekblokjes.
-Maak een dressing van de mayonaise, olie, azijn, zakje dressingpoeder, peper, zout en bieslook, eventueel uitdunnen met wat water.
-Meng de sla en dressing goed door mekaar, schep op borden en serveer met de aardappelkroketjes.
-De aardappelen met het bouillonblokje koken tot ze gaar zijn en afgieten.
-Kruiden met peper en zout en de geklopte eieren erdoor stampen.
-De helft van de spekblokjes erdoor roeren samen met de bieslook, geraspte kaas en peper en zout.
-Het geheel laten afkoelen (dit gaat sneller als je de pan in een bak koud water zet en blijft omscheppen).
-Zet een bakje klaar met de los geklopte eiwitten en een bakje met paneermeel.
-Maak van het aardappelmengsel aardappelkroketjes, rollen en op maat snijden.
-Rol ze door het eiwit en daarna door het paneermeel.
-Laat ze goed drogen.
-Bak ze in de fritepan tot goudbruin.
-Maak intussen de salade.
-Meng de sla met de tomaat, komkommer, bosui, kaas en de rest van de spekblokjes.
-Maak een dressing van de mayonaise, olie, azijn, zakje dressingpoeder, peper, zout en bieslook, eventueel uitdunnen met wat water.
-Meng de sla en dressing goed door mekaar, schep op borden en serveer met de aardappelkroketjes.