Wij eten hier uitgebakken spek in dobbelsteentjes bij, deze kan je ernaast serveren of gewoon door de soep roeren.
De spek kan je ook vervangen door rookworst ofwel het vlees fijngesneden van de runderschenkel.
Serveren met eventueel een takje peterselie.
Voor de bouillon kan je ook (als je veel tijd hebt) alle ingredienten vermeld onder "bouiilon" in een ovenschaal doen met een beetje olijfolie en laten bakken op 180C tot de schenkel bruin is.
Dan alles in een grote soeppan en de aanbaksels erbij doen.
Daarna doe je er kokend water bij met de bouillonblokjes en volg je het recept.
De bouillon kan je natuurlijk ook gebruiken voor een ander soort soep of pasta recept.
Recept
« Terug naar recepten
Verse groenten aardappelsoep
PT240M
Verse groenten aardappelsoep
Je hebt even tijd nodig maar dan heb je een heerlijke zachte soep vol met vitamines en een heerlijk ruikend huis!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse groenten aardappelsoep te bereiden
- Snij voor de bouillon alle groenten vermeld onder "boullion" in grove stukken, aan de ui en knoflook kan je gerust de schil laten zitten.
- Doe dit alles in een grote soeppan en breng aan de kook.
- Zet het vuur op de laagste stand en voeg de runderschenkel erbij.
- Laurierbladeren en de kruiden erbij doen.
- Met deksel op de pan 3 uur laten trekken.
- De bouillon zeven, het vlees van de schenkel kan je ergens anders voor gebruiken en de rest weggooien.
- Alle groenten vermeld onder "soep" buiten de knoflook, ui en aardappel zeer fijn snijden.
- De aardappelen schillen en in grove stukken snijden, de ui en knoflook ontdoen van de schil en ook grof snijden.
- In de soeppan alle groenten even aanbakken (incl. de aardappels, knoflook en ui).
- De bouillon erbij doen en op middelhoog vuur alles goed gaar koken.
- De soep met de staafmixer pureren.
- Even proeven en afkruiden met tijm, peper en eventueel zout.
Hilde Dumont zegt: