Recept
« Terug naar recepten
Vichyssoise
PT45M
Vichyssoise
Een heerlijk vichyssoise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vichyssoise te bereiden
Snijd de prei in vieren.Spoel ze goed onder de kraan af.Snij de prei klein.Verhit de boter in een grote pan.Doe de prei en de ui in de pan en laat het met de deksel op de pan 10 min.stoven.
Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappel toe.Bestrooi wat peper en zout toe en voeg de tijm,majoraan en de laurier toe.Schep alles goed door elkaar heen en laat het nog 10 a 15 min.stoven.Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook op een middelhoog vuurtje (ongeveer 30 min.zachtjes koken).Pureer de soep met de staafmixer(wel even het laurierblaadje eruit halen),giet de soep in de terrine en laat hem afkoelen in de koelkast.Klop vlak voor het serveren de créme fraîche door.
Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappel toe.Bestrooi wat peper en zout toe en voeg de tijm,majoraan en de laurier toe.Schep alles goed door elkaar heen en laat het nog 10 a 15 min.stoven.Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook op een middelhoog vuurtje (ongeveer 30 min.zachtjes koken).Pureer de soep met de staafmixer(wel even het laurierblaadje eruit halen),giet de soep in de terrine en laat hem afkoelen in de koelkast.Klop vlak voor het serveren de créme fraîche door.
Janita zegt: