Met kip en vlees gaat het precies hetzelfde:Eerst kip en vlees op de gewone wijze laten garen en daarna vlees 1 uur laten meesudderen en kip een half uur;We hebben dan respectievelijk daging bumbu Bali en ayam bumbu Bali.
Het artikel (vlees,kip,vis) wordt genoemd naar de gebruikte bumbu.
Ook met eieren wordt een gerecht gemaakt:Telor Bumbu Bali.De bovengenoemde hoeveelheden zijn goed voor 8 eieren.Eerst de eieren hard koken,halveren en daarna een 1/2 uur met de bumbu na laten sudderen op zeer laag vuur
Recept
« Terug naar recepten
Vis Bumbu Bali Gerechten ( = Ikan Bumbu Bali)
PT90M
Vis Bumbu Bali Gerechten ( = Ikan Bumbu Bali)
Kan met vis,tahoe of tempeh
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis Bumbu Bali Gerechten ( = Ikan Bumbu Bali) te bereiden
*De vis spoelen,droog deppen en bloemen.Even koel wegleggen.Dan de vis goudblond frituren en warm houden.Voorzichtig,want de stukken vis moeten heel blijven.
Voor de Bumbu Bali :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Fruit de uien en knoflook in wat olie,voeg toe de salam,poeroet,sereh,laos,djahé en laat mee fruiten.Dan er bij doen de ketjap,lombok,sambal,tomatenpuree en water.
Nu even goed laten doorsudderen en de rest er bij doen.
*Nu de vis voorzichtig in de bumbu laten glijden en hierin 10 minuten laten meesudderen.
*Opdienen met rijst
Voor de Bumbu Bali :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Fruit de uien en knoflook in wat olie,voeg toe de salam,poeroet,sereh,laos,djahé en laat mee fruiten.Dan er bij doen de ketjap,lombok,sambal,tomatenpuree en water.
Nu even goed laten doorsudderen en de rest er bij doen.
*Nu de vis voorzichtig in de bumbu laten glijden en hierin 10 minuten laten meesudderen.
*Opdienen met rijst