OPMAKEN BORD:
Leg een hoopje geprakte aardappels op het bord en strooi daarover de citroenrasp. Leg daarnaast een visfilet en schep daarover de tomatensaus. Strooi over de vis de rest van de amandelsnippers
Recept
« Terug naar recepten
Vis in amandel-tomatensaus met purée citronné
PT75M
Vis in amandel-tomatensaus met purée citronné
Een heerlijk vis in amandel-tomatensaus met purée citronné recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis in amandel-tomatensaus met purée citronné te bereiden
VIS:
1).De filets ruim inkwasten met olie en daarna ruim bestrooien met vers gemalen peper en ietsje zout. Op zij leggen tot gebruik.
SAUS:
2).Verhit de olie en laat de uien daarin glazig worden en doe er dan vervolgens bij de sambal en de knoflook en suiker. Roeren.
3).Zodra de suiker is opgelost mag de rest van de ingrediënten er bij, behalve van de amandelen, waarvan slechts de helft er in gaat.
4).Laat deze saus een tijdje doorpruttelen onder goed roeren en zorg dat hij wat indikt. Daarna de saus koud laten worden.
5).De ovenschaal insmeren met de koude tomatensaus en hierop de visfilets leggen. Dan het geheel in de oven zetten en daar 20 minuten laten staan op 180°C.
6).De geschrapte aardappeltje beetgaar koken en met een vork grof prakken met peper, zout en bladpeterselie.
1).De filets ruim inkwasten met olie en daarna ruim bestrooien met vers gemalen peper en ietsje zout. Op zij leggen tot gebruik.
SAUS:
2).Verhit de olie en laat de uien daarin glazig worden en doe er dan vervolgens bij de sambal en de knoflook en suiker. Roeren.
3).Zodra de suiker is opgelost mag de rest van de ingrediënten er bij, behalve van de amandelen, waarvan slechts de helft er in gaat.
4).Laat deze saus een tijdje doorpruttelen onder goed roeren en zorg dat hij wat indikt. Daarna de saus koud laten worden.
5).De ovenschaal insmeren met de koude tomatensaus en hierop de visfilets leggen. Dan het geheel in de oven zetten en daar 20 minuten laten staan op 180°C.
6).De geschrapte aardappeltje beetgaar koken en met een vork grof prakken met peper, zout en bladpeterselie.