KookJij

Vis in de Römertopf

Een heerlijk vis in de römertopf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 à 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen koker
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vis in de Römertopf te bereiden

Aardappelen in schijfjes onder in de pot leggen (zout).
Daarop ui en knoflook en appelschijfjes.
Vis in het midden, besprenkelen met citroen, kerrie en paprika poeder, evt. viskruiden.
Broccoli in roosjes eromheen.
Klontjes boter er op.
Deksel er op.
1 uur in de oven - 220°C.

Mijn kookverhaal (riet vloemans)

Eigen creatie, kan ook met andere groenten, of zonder aardappelen; aardappelen wel in héél dunne schijfjes, of 10 minuten voorkoken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

A.l

A.l zegt:
HEERLIJK !!!!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Het is al even geleden dat ik de römertopf gebruikt heb. Maar voor het eerste gebruik moet je deze 24 uur onder laten staan in water. Dit om te voorkomen dat de schaal barst in de oven.
Jacques

Jacques zegt:
Wat is het gebruik voor de eerst maal dat we deze reumertorf gebruiken?
maria11

maria11 zegt:
sorry :römertopf nat maken voor gebruik !!!:(
maria11

maria11 zegt:
niet vergeten :
de römertopf moet in een koude oven gezet worden , dus niet voorverwarmen en daarna pas de oven op 220 gr.
Bovendien de schaal onder het midden van de oven plaatsen ;):o:?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Riet , " in al zijn eenvoud " zou ik het niet noemen zo te lezen een super gerecht .Groetjes van ons 3 :);):p