Recept
« Terug naar recepten
Vis met appel en specerijen
PT55M
Vis met appel en specerijen
Een heerlijk vis met appel en specerijen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vis met appel en specerijen te bereiden
1. Plet de kruidnagels en peperbolletjes. Verwarm de honing, kruidnagels, peperbolletjes, mosterdzaadjes en een snuifje nootmuskaat in een pannetje.
2. Bestrijk 1 (of 2) visfilets aan een kant met het specerijenhoningmengsel. Leg er een tweede visfilet op. beleg met de laurierblaadjes en bind op met keukentouw. Strijk er de rest van het honingmengsel over.
3. Leg de vispakjes in een licht ingevette ovenschotel. Leg er het kaneelstokje en de steranijs bij en lepel er wat appelsap over. Zet ongeveer 30 minuten in de oven, op 200°C, tot de vis bijna gaar is. Besprenkel tussendoor met de rest van het appelsap.
4. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in fijne partjes. Leg de appelpartjes bij de vis en zet de schaal nog eens 10 minuten in de oven. Serveer het gerecht goed heet.
2. Bestrijk 1 (of 2) visfilets aan een kant met het specerijenhoningmengsel. Leg er een tweede visfilet op. beleg met de laurierblaadjes en bind op met keukentouw. Strijk er de rest van het honingmengsel over.
3. Leg de vispakjes in een licht ingevette ovenschotel. Leg er het kaneelstokje en de steranijs bij en lepel er wat appelsap over. Zet ongeveer 30 minuten in de oven, op 200°C, tot de vis bijna gaar is. Besprenkel tussendoor met de rest van het appelsap.
4. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in fijne partjes. Leg de appelpartjes bij de vis en zet de schaal nog eens 10 minuten in de oven. Serveer het gerecht goed heet.