*Dit is een bijgerecht bij een groter gebeuren (rijsttafel) of een bijgerecht bij rijst en wat droge dingetjes
*Geef dit dus bij witte rijst of nasi koening en geef daar dan ook bij een sayur van wilde spinazie:
300 gram wilde spinazie
6 sjalotten,fijn gesnipperd
4 teentjes knoflook,fijngesnipperd
2 theelepels trassi
1 eetlepel Nam Prik Pao
1 eetlepel tamarinde pasta
2 eetlepels limoensap
5 cc basterdsuiker
*Behalve vis kan dit kruidenmengsel net zo goed gebruikt worden voor kip,rund-,geiten-,schapen- en varkensvlees
Recept
« Terug naar recepten
Vis Pepesan Gerechten ( = Ikan Pepesan)
PT120M
Vis Pepesan Gerechten ( = Ikan Pepesan)
Ikan = vis en Pepesan wil aangeven dat het product wordt verpakt in bananenblad om gaar gestoofd te worden in een mandje of gegaard wordt op een vuur of in een oven.Tegenwoordig wordt in plaats van bananenblad veel Alu-folie gebruikt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis Pepesan Gerechten ( = Ikan Pepesan) te bereiden
*Alles behalve de olie in de tjobek met de oelekan tot een pasta wrijven (duurt nogal even)
*Sneller : Alle ingredienten behalve de olie in de keukenachine tot een pasta draaien met als het kan
de impuls-knop.
*1).Daarna de pasta in een pannetje in de olie fruiten tot die vreselijk lekker gaat ruiken.Vervolgens de vis goed insmeren met de boemboe,een blaadje djeruk poeroet er op leggen en inpakken in pisang blad of alu folie.
Dan garen in oven die op 200 graden staat gedurende 45 minuten.
*2).De boemboe fruiten in een pannetje.Zodra hij lekker gaat ruiken 150 cc water er bij doen en 10 minuten zachtjes laten koken en dan af laten koelen.De vis in de koude saus 3 uur laten marineren,inpakken met een poeroet blaadje en vervolgens 45 minuten op 200 graden in de oven laten garen.
*Sneller : Alle ingredienten behalve de olie in de keukenachine tot een pasta draaien met als het kan
de impuls-knop.
*1).Daarna de pasta in een pannetje in de olie fruiten tot die vreselijk lekker gaat ruiken.Vervolgens de vis goed insmeren met de boemboe,een blaadje djeruk poeroet er op leggen en inpakken in pisang blad of alu folie.
Dan garen in oven die op 200 graden staat gedurende 45 minuten.
*2).De boemboe fruiten in een pannetje.Zodra hij lekker gaat ruiken 150 cc water er bij doen en 10 minuten zachtjes laten koken en dan af laten koelen.De vis in de koude saus 3 uur laten marineren,inpakken met een poeroet blaadje en vervolgens 45 minuten op 200 graden in de oven laten garen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
peedee zegt:
Toch even een opmerking:
*2).De boemboe frituren in een pannetje.Zodra hij lekker gaat ruiken 150 cc water er bij doen...
Ik begrijp wat er word bedoeld, maar kan dit niet beter fruiten genoemd worden in verband met brandwonden???
J.A.van der Hoeden zegt:
Jan A.:)