Recept
« Terug naar recepten
Visbrochette met een pittig sausje
PT20M
Visbrochette met een pittig sausje
Een heerlijk visbrochette met een pittig sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nieuwsblad
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visbrochette met een pittig sausje te bereiden
Voor de saus: meng de ketchup en de pickles met de mosterd. Roer er langzaam 1 dl olijfolie bij (zoals je mayonaise maakt). Breng op smaak met wat kerriepoeder, peper en zout.
Snijd de vaste vis in stukken van 50 g.
Draai de sint-jakobsnootjes in een spekreepje.
Rol de visfiletjes op.
Maak nu een spies op een grote brochettestok (liefst in inox, deze breekt niet zo makkelijk) met afwisselend een visrolletje, blokjes vaste vis en sint-jakobsnoot. Strijk een penseel met olie over de gespiesde stukjes en leg ze op het rooster van de barbecue. Serveer met brood en een slaatje.
Snijd de vaste vis in stukken van 50 g.
Draai de sint-jakobsnootjes in een spekreepje.
Rol de visfiletjes op.
Maak nu een spies op een grote brochettestok (liefst in inox, deze breekt niet zo makkelijk) met afwisselend een visrolletje, blokjes vaste vis en sint-jakobsnoot. Strijk een penseel met olie over de gespiesde stukjes en leg ze op het rooster van de barbecue. Serveer met brood en een slaatje.