Recept
« Terug naar recepten
Visbrood
PT60M
Visbrood
Een heerlijk visbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visbrood te bereiden
Snij het brood in stukjes en giet de warme bouillon erover. Laat gedurende 30 min. trekken.
Verwarm de oven voor op 180°C. Druk de ontdooide stukken pollak samen tussen jouw vingers om het overtollige vocht eruit te verwijderen.
Voeg de eieren, de room, de erwten, de helft van de pollak en de lavas (takjes en loof) toe aan de schotel met het bevochtigde brood. Kruid met peper en zout en mix alles tot er een homogene brij bekomen wordt. Voeg de resterende pollak toe en meng opnieuw.
Giet de brij in een rechthoekige siliconen bakvorm. Laat gedurende 45 min. bakken en verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C na 15 min.
Laat gedurende 15 min. uit de oven rusten alvorens de bakvorm te verwijderen. Serveer warm of lauw met een groene salade of tomatensaus.
Verwarm de oven voor op 180°C. Druk de ontdooide stukken pollak samen tussen jouw vingers om het overtollige vocht eruit te verwijderen.
Voeg de eieren, de room, de erwten, de helft van de pollak en de lavas (takjes en loof) toe aan de schotel met het bevochtigde brood. Kruid met peper en zout en mix alles tot er een homogene brij bekomen wordt. Voeg de resterende pollak toe en meng opnieuw.
Giet de brij in een rechthoekige siliconen bakvorm. Laat gedurende 45 min. bakken en verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C na 15 min.
Laat gedurende 15 min. uit de oven rusten alvorens de bakvorm te verwijderen. Serveer warm of lauw met een groene salade of tomatensaus.