Dit is een light recept. De hoeveelheid kcal is mét een komkommersalade.
Ik heb voor de kaas Philadelphia Light met komkommer en feta gebruikt. Ik heb me ook niet strikt aan de hoeveelheid roomkaas en champignons gehouden, maar iets meer gebruikt dan aangegeven.
Een dikke laag kaascrème erop vond iedereen lekker.
Lekker erbij: een eenvoudige komkommersalade ( lange sliertjes) met kerstomaatjes en een dille ( honing) dressing.
Witte rijst of aardappelpuree smaakt er prima bij ( niet meegerekend bij de kcal).
Recept
« Terug naar recepten
Visfilet met een kaaskorstje
PT35M
Visfilet met een kaaskorstje
Een heerlijk visfilet met een kaaskorstje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
370 kCal energie
42 Gram eiwit
19 Gram vet
6 Gram koolhydraten
42 Gram eiwit
19 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Light Special. Koken en Genieten.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visfilet met een kaaskorstje te bereiden
Elektrische oven op 200 gr C , heteluchtoven op 175 gr C, gasoven op stand 3.
De champignons droogborstelen en in schijfjes snijden.
De lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.
Ovenschaal invetten.
De champignons en lente- uitjes en eidooier door de roomkaas mengen ( zie kookverhaal).
Zout en peper naar smaak en 1 el citroensap toevoegen.
De visfilets droogdeppen en inwrijven met zout en peper.
Leg de visfilets in de schaal naast elkaar en bestrijk ze dik met de kaascrème.
Schuif de schaal in de voorverwarmde oven voor ong 20 minuten.
De champignons droogborstelen en in schijfjes snijden.
De lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.
Ovenschaal invetten.
De champignons en lente- uitjes en eidooier door de roomkaas mengen ( zie kookverhaal).
Zout en peper naar smaak en 1 el citroensap toevoegen.
De visfilets droogdeppen en inwrijven met zout en peper.
Leg de visfilets in de schaal naast elkaar en bestrijk ze dik met de kaascrème.
Schuif de schaal in de voorverwarmde oven voor ong 20 minuten.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gea Bruining zegt:
Heerlijk, dank je wel Flavia. Dit komt volgende week op tafel hier!!!!
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Zeker proberen, Anna.
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: