Recept
« Terug naar recepten
Visfilets met couscouskorst
PT35M
Visfilets met couscouskorst
Een heerlijk visfilets met couscouskorst recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Hoofdgerechten, lekker gevarieerd
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visfilets met couscouskorst te bereiden
De viskorst moet ± 30 min harden in de koelkast. Dit is niet meegerekend in de aangegeven bereidingstijd.
De couscous mengen met het kokende water en afgedekt 5 minuten laten wellen of tot het water is opgenomen (als er een andere beschrijving voor de couscous gegeven wordt op de verpakking deze volgen).
Af en toe door de couscous roeren om de korrels los te maken.
Als de couscous klaar is de Parmezaanse kaas erdoor roeren.
Boven een diep bord de bloem zeven.
In het 2de bord de eieren loskloppen met de 2 el water.
In het 3de bord de couscous overdoen.
De visfilets afdeppen, met peper en weinig zout bestrooien.
De visfilets door de bloem halen en de overtollige bloem eraf schudden.
Dan de vis aan alle kanten door het eimengsel halen en als laatste door de couscous. Met je vingers de couscous goed aandrukken.
Leg alle visfilets naast elkaar op een bord of schaal en zet die afgedekt in de koelkast ± 30 minuten zodat de korst hard kan worden.
Bak daarna de visfilets voorzichtig in de olie gaar en goudbruin.
De couscous mengen met het kokende water en afgedekt 5 minuten laten wellen of tot het water is opgenomen (als er een andere beschrijving voor de couscous gegeven wordt op de verpakking deze volgen).
Af en toe door de couscous roeren om de korrels los te maken.
Als de couscous klaar is de Parmezaanse kaas erdoor roeren.
Boven een diep bord de bloem zeven.
In het 2de bord de eieren loskloppen met de 2 el water.
In het 3de bord de couscous overdoen.
De visfilets afdeppen, met peper en weinig zout bestrooien.
De visfilets door de bloem halen en de overtollige bloem eraf schudden.
Dan de vis aan alle kanten door het eimengsel halen en als laatste door de couscous. Met je vingers de couscous goed aandrukken.
Leg alle visfilets naast elkaar op een bord of schaal en zet die afgedekt in de koelkast ± 30 minuten zodat de korst hard kan worden.
Bak daarna de visfilets voorzichtig in de olie gaar en goudbruin.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Het recept geeft kappertjesmayonaise erbij: 300 gram mayonaise mengen met 1 el kappertjes fijngehakt + 1 el verse basilicum grofgehakt + 1 teentje knoflook uitgeperst + 1 el + citroensap. Deze mayonaise kan een dag van tevoren gemaakt worden en afgedekt in de koelkast bewaard blijven.