KookJij

Vispannetje met wijting en mosselen

Een heerlijk vispannetje met wijting en mosselen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vispannetje met wijting en mosselen te bereiden


De mosselen grondig schoonmaken. De wijtingfilets in grote stukken snijden, de ui in kleine dobbelstenen. De knoflook en de peterselie fijnhakken.
De ui en de knoflook in een grote kookpan fruiten in hete olie. De mosselen en de wijn toevoegen, kruiden met peper en de mosselen onder deksel koken tot ze open zijn (regelmatig opschudden).
De mosselen uit de schelp halen, maar een aantal mooie exemplaren in de schelp bewaren voor de versiering. Het kooknat door een fijne zeef gieten.
De visfumet bij het mosselnat voegen en tot de helft inkoken. Dan de room toevoegen, nog even al roerend inkoken en de roomsaus op smaak brengen met peper en zout.
De lente-uitjes schoonmaken (een groot deel van het groen eraan laten) en kort aanstoven in wat olie. De stukken wijtingfilet erop schikken en kruiden met peper en zout. De roomsaus toevoegen en ongeveer 2 minuten laten sudderen. De mosselen en de gehakte peterselie toevoegen.
Het gerecht serveren in diepe borden en garneren met de apart gehouden mosselen in de schelp.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je;)
whhendriks

whhendriks zegt:
Lijkt mij heerlijk, bedankt voor dit recept.
Grt.Wim