Recept
« Terug naar recepten
Vispastei in brooddeeg en dille mosterdsaus
PT85M
Vispastei in brooddeeg en dille mosterdsaus
Een heerlijk vispastei in brooddeeg en dille mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vispastei in brooddeeg en dille mosterdsaus te bereiden
Maak van de broodmix met 11/2 deciliter water een deeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat afgedekt op een warme plaats het deeg rijzen in 45 minuten. Breng de bouillon aan de kook en leg hier de kabeljauwfilet 2 minuten in. Hierna de bouillon met de kabeljauw laten afkoelen. Intussen de ui, knoflook, paparika en garnalen in 2 minuten met wat olijfolie bakken. De gezeefde tomaten toevoegen en 5 minuten laten meegaan tot een dikke saus ontstaat. Nu de kabeljauw erbij doen en op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. Intussen het werkvlak bestuiven met bloem en hierop het deeg in tweeën delen, uitrollen tot twee ronde lappen van 25 cm. doorsnede. Een lap op een met vetvrij papier beklede bakplaat leggen. De vulling erop scheppen. De randen met water bestrijken en de andere deeglap er bovenop plaatsen. De randen goed aandrukken en met duim en wijsvinger omvouwen, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Nu 20 minuten laten rusten, het deeg zal nu iets gaan rijzen. De oven voorverwarmen op 180 graden en de pastei in 30 minuten goudbruin en gaar bakken. In de tussentijd de dillesaus maken door de mayonaise te vermengen met de slagroom, dille, homing, mosterd en citroensap. Op smaak brengen met peper en zout. De pastei lauwwarm serveren.