Op voorverwarmde (diepe) borden doen we een schep rijst met hiernaast de piperade en daarnaast de verpakte vis met piperade.
We strooien wat chilipoeder over het geheel en daarna de gehakte korianderblaadjes.
#
Wat drinken we erbij?
--->Het is een Spaans gerecht,dus we kiezen uit één van de vele goede Spaanse witte wijnen.Ook mogelijk zijn een rosé of een hele lichte rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Vispiperade met Spaanse Ham
PT45M
Vispiperade met Spaanse Ham
Een heerlijk vispiperade met spaanse ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vispiperade met Spaanse Ham te bereiden
PIPERADE :
*Houd 2 eetlepels uien apart voor de risotto en bak de rest in 3 eetlepels olijfolie met de knoflook tegen het bruin aan.
*Doe dan de paprika,tomaat en lombok er bij en laat dit zachtjes 15 minuten garen.Dan 1 eetlepel tomatenconcentraat
erbij roeren en van het vuur halen.
RISOTTO :
*Bak de uien met de knoflook glazig met de rijst
*Nu soeplepel voor soeplepel de bouillon bij de rijst doen en roeren tot de vloeistof is opgenomen ( de saffraan is intussen opgelost in de warmgemaakte bouillon)
*Ga hier mee door tot alle bouillon op is
*Roer nu de rozijnen door de rijst
*Vlak voor het opdienen de geroosterde en gehakte amandelen door de rijst roeren
VIS :
*Leg 4 stukken alu-folie klaar
*Leg op elk stuk folie een ingepakte vis filet
*Doe op elke vis filet een schep piperade en pak de vis met piperade goed in.Zorg wel voor een gaatje bovenin.
*Zet de pakketjes in de oven die op 180 graden is voorverwarmd en houd ze daar 10 minuten in
#
Rijst is klaar,piperade is klaar,vis is gereed en de nootjes zijn door de rijst geroerd.
*Houd 2 eetlepels uien apart voor de risotto en bak de rest in 3 eetlepels olijfolie met de knoflook tegen het bruin aan.
*Doe dan de paprika,tomaat en lombok er bij en laat dit zachtjes 15 minuten garen.Dan 1 eetlepel tomatenconcentraat
erbij roeren en van het vuur halen.
RISOTTO :
*Bak de uien met de knoflook glazig met de rijst
*Nu soeplepel voor soeplepel de bouillon bij de rijst doen en roeren tot de vloeistof is opgenomen ( de saffraan is intussen opgelost in de warmgemaakte bouillon)
*Ga hier mee door tot alle bouillon op is
*Roer nu de rozijnen door de rijst
*Vlak voor het opdienen de geroosterde en gehakte amandelen door de rijst roeren
VIS :
*Leg 4 stukken alu-folie klaar
*Leg op elk stuk folie een ingepakte vis filet
*Doe op elke vis filet een schep piperade en pak de vis met piperade goed in.Zorg wel voor een gaatje bovenin.
*Zet de pakketjes in de oven die op 180 graden is voorverwarmd en houd ze daar 10 minuten in
#
Rijst is klaar,piperade is klaar,vis is gereed en de nootjes zijn door de rijst geroerd.