Het recept gaf 800 ml bouillon. Ik vond dit té veel, dan werd het meer een soep. Ik heb ong 500 ml gebruikt.
Verder had het recept mosselen, maar ik heb Hollandse garnalen genomen die ik nog over had.
Recept
« Terug naar recepten
Vispotje met prei, wortel, gamba's, zalm en pangasius
PT30M
Vispotje met prei, wortel, gamba's, zalm en pangasius
Een heerlijk vispotje met prei, wortel, gamba's, zalm en pangasius recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 à 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delicious
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vispotje met prei, wortel, gamba's, zalm en pangasius te bereiden
Zalm en pangasius in stukken snijden, niet té klein.
De boter in de soeppan smelten, ong 2 minuutjes laten bruisen, maar niet laten kleuren.
Het vuur laag draaien en de bloem (gezeefd) toevoegen. Met een houten lepel goed glad roeren.
Nu de wijn en bouillon toevoegen (zie kookverhaal). Heel goed doorroeren.
Prei en wortel erbij en op laag vuur het geheel aan de kook brengen.
Laat ong 10 minuten zachtjes sudderen tot de groenten bijna beetgaar zijn
(proeven).
Zalm en pangasius toevoegen en roeren.
De gamba's kunnen erbij (en als je ook mosselen neemt kunnen die erbij)
Zachtjes ong 5 minuutjes laten garen. Controleer of de vis gaar is (en de mosselen geopend zijn) .
Neem je Hollandse garnaaltjes dan die even erdoor roeren.
Breng op smaak met wat citroensap en zout en peper.
Bestrooi vóór het serveren met peterselie.
De boter in de soeppan smelten, ong 2 minuutjes laten bruisen, maar niet laten kleuren.
Het vuur laag draaien en de bloem (gezeefd) toevoegen. Met een houten lepel goed glad roeren.
Nu de wijn en bouillon toevoegen (zie kookverhaal). Heel goed doorroeren.
Prei en wortel erbij en op laag vuur het geheel aan de kook brengen.
Laat ong 10 minuten zachtjes sudderen tot de groenten bijna beetgaar zijn
(proeven).
Zalm en pangasius toevoegen en roeren.
De gamba's kunnen erbij (en als je ook mosselen neemt kunnen die erbij)
Zachtjes ong 5 minuutjes laten garen. Controleer of de vis gaar is (en de mosselen geopend zijn) .
Neem je Hollandse garnaaltjes dan die even erdoor roeren.
Breng op smaak met wat citroensap en zout en peper.
Bestrooi vóór het serveren met peterselie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Een zinnetje is erdoor geglipt.
Kijk naar het recept: Het vuur laag draaien en de bloem ( gezeefd) toevoegen.
DE ROOM ERBIJ GIETEN. Met een houten lepel goed glad roeren.
gea zegt:
Zwaluw zegt:
Bedankt voor je recept :)