KookJij

Vispotje uit de oven

Een heerlijk vispotje uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vispotje uit de oven te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontvel de tomaten. Halveer de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de kabeljauw in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Schep in een kom de kabeljauw, de garnalen, de blokjes tomaat en de kruiden doorelkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep voorzichtig 5 eetlepels slagroom erdoor.
Vet 10 eenpersoons soufflé-potjes in. Verdeel vismengsel over de potjes.
Roer 5 eetl. Parmezaanse kaas door de rest van de room. Schep het roommengsel op het vismengsel in de potjes.
Strooi de rest van de kaas erover.
Laat de vispotjes in de oven in ca. 15-20 min. gaar en goudbruin worden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ruud Hiel

Ruud Hiel zegt:
Hoi Ruud,
Hierbij het gevraagde recept. Krijgen we dit volgende week zondag voorgeschoteld? :-)) Tjeerd
bertal

bertal zegt:
Marieke,
Is inderdaad een foutje, succes ermee.:);)
m.v.g. Bert Allers
Marieke

Marieke zegt:
Wat ik niet snap is 5 eetl. voorgerecht?
Ik ga hem proberen te maken met zalm, krab en garnalen!
bertal

bertal zegt:
Hanne:
natuurlijk kan dat, maar zet het totale recept op de site dan kan een ieder er van genieten.
succes en fijne jaarwisseling:);)
m.v.g. Bert Allers
Hanne

Hanne zegt:
Lekker als hoofdgerecht voor 4 pers. Ook zalm kan erbij. Blikje tom.blokjes en creme fraiche ipv slagroom.
bertal

bertal zegt:
Franeke moet je zeker proberen Heerlijk.
Vrijdag 04 juli met onze kookclub gemaakt.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers
franeke

franeke zegt:
hmmmmm, ziet er lekker en gemakkelijk uit !
bedankt deze ga ik zeker proberen ;)
bertal

bertal zegt:
Hallo Joop:
Natuurlijk is het geen probleem 2 of 3 soorten vis.
ik zou dan wel witvis gebruiken.
Afgelopen vrijdag nog op de kookclub gemaakt.
Heerlijk, succes.
:);)
joop van rij

joop van rij zegt:
Ik gebruik 2 of drie soorten vis maar het blijft lekker grs :)