Recept
« Terug naar recepten
Vissoep (eenvoudig)
PT60M
Vissoep (eenvoudig)
Een heerlijk vissoep (eenvoudig) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vis
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep (eenvoudig) te bereiden
Fruit de gehakte sjalot 5 min. in 3 eetlepels olie in een kookpan. Doe er de soepgroenten bij, de gepelde tomaten, de bouillon, peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat 40 min koken op een matig vuur. Meng de tomatenpuree met de witte wijn en de pernod, de saffraan, de anijs, de geperste look, de cayennepeper. Maak de venkelknol schoon en houd alleen het zachte gedeelte over. Snij fijn. Fruit de venkel 5 min. op een zacht vuur, in de rest van de olijfolie. Als de kooktijd voorbij is, mixt u de basis van de soep.Doe de soep door een chinees. Voeg er de mengeling op basis van tomatenpuree en stukken vis aan toe en laat de bereiding noch 15 min pocheeren op een matig vuur (niet koken anders wordt de vis droog en taai). Verdeel de soep in kommen, versier met de fijngesneden venkel en korstjes.
tkop zegt: