Recept
« Terug naar recepten
Vissoep voor in ‘t weekeind
PT45M
Vissoep voor in ‘t weekeind
Een heerlijk vissoep voor in ‘t weekeind recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep voor in ‘t weekeind te bereiden
De kabeljauw en zalmfilet in stukken snijden. De schoongemaakte prei en venkel in reepjes. De ui snipperen. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui, prei, venkel en de knoflookpuree ongeveer 2 minuten op matig vuur.
Voeg kruiden samen met de tomaatblokjes toe aan de groenten en laat dit ca. 5 minuten met het deksel op de pan stoven. Voeg dan de kabeljauw en zalm toe samen met de fijngeprakte gekookte aardappelen. Aanvullen met kokend water tot dat het vis-groenten mengsel onder het vocht staat en laat de soep ca. 25 minuten op zeer laag vuur zachtjes trekken.
Voeg de garnalen toe en laat de soep nog eens ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en naar smaak wat aromat of maggi.
Voeg kruiden samen met de tomaatblokjes toe aan de groenten en laat dit ca. 5 minuten met het deksel op de pan stoven. Voeg dan de kabeljauw en zalm toe samen met de fijngeprakte gekookte aardappelen. Aanvullen met kokend water tot dat het vis-groenten mengsel onder het vocht staat en laat de soep ca. 25 minuten op zeer laag vuur zachtjes trekken.
Voeg de garnalen toe en laat de soep nog eens ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en naar smaak wat aromat of maggi.