Recept
« Terug naar recepten
vissoep
PT30M
vissoep
Een heerlijk vissoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marijke nieuwdorp
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaise schoonzus
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe vissoep te bereiden
Snijd de visfilet in blokjes van 2 cm. Pel de garnalen, verwijder de darmkanalen en maak ze schoon.
Verhit de olie in een grote pan. Fruit gember, citroengras, pepers en ui op matig vuur 5 min. tot de ui goudbruin is.
Voeg de tomaten toe en roerbak ze 3 min. Voeg visbouillon, water, limoenblaadjes, ananas, tamarinde, palmsuiker, limoensap en vissaus toe. Doe de deksel op de pan, breng de soep aan de kook en laat hem op laag vuur 15 min. doorkoken.
Voeg de vis, garnalen en de koriander toe. Laat de soep 10 min. pruttelen tot de vis gaar is. Serveer direct.
Verhit de olie in een grote pan. Fruit gember, citroengras, pepers en ui op matig vuur 5 min. tot de ui goudbruin is.
Voeg de tomaten toe en roerbak ze 3 min. Voeg visbouillon, water, limoenblaadjes, ananas, tamarinde, palmsuiker, limoensap en vissaus toe. Doe de deksel op de pan, breng de soep aan de kook en laat hem op laag vuur 15 min. doorkoken.
Voeg de vis, garnalen en de koriander toe. Laat de soep 10 min. pruttelen tot de vis gaar is. Serveer direct.