Recept
« Terug naar recepten
Vissoepje met hondshaai
PT35M
Vissoepje met hondshaai
Een heerlijk vissoepje met hondshaai recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkervanbijons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoepje met hondshaai te bereiden
- Spoel de schelpjes grondig om eventuele zand te verwijderen. Snij de courgette en wortelen in fijne reepjes. Snij de lente-ui, met het groen in fijne ringetjes. Snipper de knoflook en sjalot fijn. Fruit de sjalot en knoflook aan in boter met het mespuntje kerriepoeder. Voeg de courgette en wortelen toe samen met de helft van de lente-ui. Roer goed om, blus met de visbouillon en de witte wijn. Breng aan de kook. Voeg de hondshaaifilets en schelpjes toe, zet het vuur zachter en laat 3 minuten verder pocheren tot de schelpjes opengaan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vissoep over de borden en werk af met lente-ui.