Recept
« Terug naar recepten
Visstoof
PT180M
Visstoof
Een heerlijk visstoof recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Vrienden uit het Midden Oosten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visstoof te bereiden
1).Vis controleren op graatjes enz. en goed droogdeppen.
2).Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en even goed te mengen met behulp van een staafmixer. Dit is een marinade die heel dicht de CHARMOULA benadert.
3).Leg de visfilets in de marinade en zet 2 uur weg in de koelkast.
4).Ondertussen: Leg de bodem van een ovenschaal vol met een laag wortelschijfjes, de helft van de tomaat, ui, citroen.
5).Na 2 uur leg je visfilets in de ovenschaal op de groentelagen en daarna bedek je de vis met de andere helft tomaat, ui en citroen.
6).Daar boven op leg je de paprika en de olijven.
Strooi er iets kosher zout over en veel vers gemalen zwarte peper en daaroverheen de marinade.
7).Dek de schaal af (bv met alu folie) en zet in de oven voor een half uur.
8).Draai de oven op 200°C en bak nog eens 10 minuten.
De vis is nu klaar om te worden uitgeserveerd.
2).Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en even goed te mengen met behulp van een staafmixer. Dit is een marinade die heel dicht de CHARMOULA benadert.
3).Leg de visfilets in de marinade en zet 2 uur weg in de koelkast.
4).Ondertussen: Leg de bodem van een ovenschaal vol met een laag wortelschijfjes, de helft van de tomaat, ui, citroen.
5).Na 2 uur leg je visfilets in de ovenschaal op de groentelagen en daarna bedek je de vis met de andere helft tomaat, ui en citroen.
6).Daar boven op leg je de paprika en de olijven.
Strooi er iets kosher zout over en veel vers gemalen zwarte peper en daaroverheen de marinade.
7).Dek de schaal af (bv met alu folie) en zet in de oven voor een half uur.
8).Draai de oven op 200°C en bak nog eens 10 minuten.
De vis is nu klaar om te worden uitgeserveerd.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP:Geef hierbij rijst, couscous of aardappelpuree en schep daarover de filets met het groente-marinade-mengsel. Hierbij past ook een frisse salade.
deuxchapeaux zegt:
Wil Roovers, Er mag een aantal lepels olie bij gedaan worden, maar oorspronkelijk is het niet.
Jan A.