Recept
« Terug naar recepten
Vistimbaaltje met saffraansaus - garnalensaus
PT60M
Vistimbaaltje met saffraansaus - garnalensaus
Een heerlijk vistimbaaltje met saffraansaus - garnalensaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vistimbaaltje met saffraansaus - garnalensaus te bereiden
Vis in stukjes snijden en apart pureren, door elke puree 1 1/4 ei en helft van slagroom kloppen.
Door kabeljauwpuree mierikswortelpuree roeren.
Beide puree's op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Oven voorverwarmen op 175 graden C.
Zalmpuree over timbaaltjes verdelen en daarop kabeljauwpuree scheppen.
Met aluminiumfolie afdekken en timbaaltjes in braadslede zetten.
Er zoveel water warm water bij schenken dat vormpjes tot helft onder staan.
Vismousses in midden van oven in
ca 40 min. gaar laten worden.
Wanneer bovenkant van timbaaltjes stevig aanvoelt zijn ze gaar.
Intussen voor saus kom met eierdooiers, bouillon en saffraan op grotere pan met heet water zetten en ca 10 min met garde dik en schuimig kloppen.
Al kloppend vermouth en slagroom toevoegen.
Garnalen erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout en peper.
Voor serveren eventueel vocht uit timbaaltjes laten lopen en timbaaltjes op warme bordjes storten.
Timbaaltjes garneren met dille en saus eromheen scheppen.
Door kabeljauwpuree mierikswortelpuree roeren.
Beide puree's op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Oven voorverwarmen op 175 graden C.
Zalmpuree over timbaaltjes verdelen en daarop kabeljauwpuree scheppen.
Met aluminiumfolie afdekken en timbaaltjes in braadslede zetten.
Er zoveel water warm water bij schenken dat vormpjes tot helft onder staan.
Vismousses in midden van oven in
ca 40 min. gaar laten worden.
Wanneer bovenkant van timbaaltjes stevig aanvoelt zijn ze gaar.
Intussen voor saus kom met eierdooiers, bouillon en saffraan op grotere pan met heet water zetten en ca 10 min met garde dik en schuimig kloppen.
Al kloppend vermouth en slagroom toevoegen.
Garnalen erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout en peper.
Voor serveren eventueel vocht uit timbaaltjes laten lopen en timbaaltjes op warme bordjes storten.
Timbaaltjes garneren met dille en saus eromheen scheppen.