Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse koolschotel
PT60M
Vlaamse koolschotel
Een heerlijk vlaamse koolschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse koolschotel te bereiden
Pel de uien en snipper ze.Schrap de wortel en snijd hem in dunne plakken.Snijd de paprika,zonder zaadjes,in reepjes.Pel het teentje knoflook en pers dit.Schaaf de witte kool.Bereiding:Bak de groenten in de helft van de boter lichtbruin.Voeg de tomatenpuree,het teentje knoflook en de rest van de boter toe.Voeg de spekblokjes erbij en bak ze even mee.Voeg dan de kruidnagels,laurierblaadjes,tijm en het flesje bier toe.Laat dit zachtjes 45 min sudderen.Bak intussen de saucijzen met peper en zout rondom mooi bruin.Leg ze op de koolschotel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Succes verder met je recepten.