Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse Mosselpan met Tartaarsaus.
PT30M
Vlaamse Mosselpan met Tartaarsaus.
Een heerlijk vlaamse mosselpan met tartaarsaus. recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse Mosselpan met Tartaarsaus. te bereiden
Was de mosselen en verwijder de beschadigde of open mosselen. Maak de uien, selderij, peterselie en prei schoon en snijd deze grof.
Breng in een ruime pan 1 dl water, het bier, de boter, het laurierblaadje, de peper en de gesneden groenten aan de kook en laat dit zachtjes in de gesloten pan 3 minuten koken. Voeg de mosselen toe en kook ze, onder af en toe omscheppen, 5 minuten totdat alle mosselen open en gaar zijn. Verwijder dichtgebleven mosselen.
Hak de eieren en snipper de sjalotjes voor de saus en meng ze met peper, zout, azijn en bieslook door de mayonaise.
Schep de mosselen in diepe borden en serveer de tartaresaus erbij. Serveer er frieten of grof bruinbrood bij.
Breng in een ruime pan 1 dl water, het bier, de boter, het laurierblaadje, de peper en de gesneden groenten aan de kook en laat dit zachtjes in de gesloten pan 3 minuten koken. Voeg de mosselen toe en kook ze, onder af en toe omscheppen, 5 minuten totdat alle mosselen open en gaar zijn. Verwijder dichtgebleven mosselen.
Hak de eieren en snipper de sjalotjes voor de saus en meng ze met peper, zout, azijn en bieslook door de mayonaise.
Schep de mosselen in diepe borden en serveer de tartaresaus erbij. Serveer er frieten of grof bruinbrood bij.