Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse stoverij
PT180M
Vlaamse stoverij
Een heerlijk vlaamse stoverij recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Angeliek Lumsden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse stoverij te bereiden
Wrijf het vlees in met zout en peper en bak het rondom bruin in de boter in een zware stoofpan. Voeg de uien en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens het bier toe en laat het mengsel goed aan de kook komen. Nu de wortel, laurier, tijm, stroop en bouillon toevoegen zodat het vlees net onderstaat. Smeer de boterhammen aan twee kanten in met de mosterd en leg ze in de pan op het vlees. Voeg ook de schijfjes appel toe. Laat nu in ongeveer 2,5 à 3 uur rustig garen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de stoverij met verse peterselie, serveer het met bijvoorbeeld witlof en aardappel-knolselderijpuree en schenk er een lekkere Bordeaux bij.
kokedwin zegt:
Dit is hem dan eindelijk. In één woord "HEERLIJK" en zoals het vroeger op mijn bord kwam.
Zelf heb ik Kasteelbier gebruikt en dat geeft nog een extra tintje.