Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse wafels
PT80M
Vlaamse wafels
Een heerlijk vlaamse wafels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse wafels te bereiden
Los de gist op in de lauwe melk. Splits de eieren en voeg de dooiers met het zout, poedersuiker, vanillesuiker en cognac toe. Schep de bloem erdoor en voeg de gesmolten boter toe. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel deze erdoor. Laat dit alles op een warme plaats 60 minuten rijzen en bak er in een ingevet wafelijzer wafels van. Bestrooi deze nog warm met poedersuiker.