Recept
« Terug naar recepten
Vlammende eieren
PT50M
Vlammende eieren
Een heerlijk vlammende eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlammende eieren te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden.Olie in een middelgrote pan verhitten,ui en paprika toevoegen en op matig vuur zacht en goudbruin bakken.Tomaten en tomatenpuree erbij doen en zonder deksel op de pan alles op laag vuur onder af en toe roeren 10 minuten bakken.Tomatenmengsel in een lage ovenschaal overdoen.Druk met de bolle kant van een soeplepel 6 kuiltjes in het mengsel voor de eieren.Breek voorzichtig in elk kuiltje 1 ei.Dek het mengsel af met salami.20-30 minuten bakken tot de eiwitten gestold zijn,maar de dooiers nog zacht zijn.Bestrooien met peterselie en meteen opdienen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Danique zegt:
flavia zegt: