KookJij

Vlammende eieren

Een heerlijk vlammende eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlammende eieren te bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.Olie in een middelgrote pan verhitten,ui en paprika toevoegen en op matig vuur zacht en goudbruin bakken.Tomaten en tomatenpuree erbij doen en zonder deksel op de pan alles op laag vuur onder af en toe roeren 10 minuten bakken.Tomatenmengsel in een lage ovenschaal overdoen.Druk met de bolle kant van een soeplepel 6 kuiltjes in het mengsel voor de eieren.Breek voorzichtig in elk kuiltje 1 ei.Dek het mengsel af met salami.20-30 minuten bakken tot de eiwitten gestold zijn,maar de dooiers nog zacht zijn.Bestrooien met peterselie en meteen opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Hanne, ik denk dat je Huevos a la Flamenca bedoelt. Die worden ook op soortgelijke manier bereid,maar dan met gedroogde Spaanse bergham, sperziebonen,doperwten, zoete chorizo, aspergepunten en nog veel meer.Het wordt beschouwd als een typisch gerecht uit Sevilla.Maar sommigen zeggen dat het dateert uit de 18de eeuw toen Karel IV van Spanje op het landgoed La Flamenca (in Aranjuez) was en dit voorgeschoteld kreeg. Een andere theorie is dat de naam betrekking heeft op de kleuren die in dit gerecht voorkomen.Ik heb een echt Spaans recept ervan uit een Spaanse kookboek.Mocht je het interesseren dan kan ik het nog altijd op de site plaatsen. Groetjes.;)
Hanne

Hanne zegt:
Dit gerecht is origineel Spaans, weet iemand hoe het in het Spaans noemt?
Danique

Danique zegt:
Ik maak voor school met nog een paar kinderen een kookboek, en ik kan je recept heel goed gebruiken!!!:p
loet

loet zegt:
net als mijn voorgangers heerlijk ga het zeker eens doen bedankt;)
Nicolette

Nicolette zegt:
Hoi Marijke,
Klinkt als een lekker recept!:p
Ik kan alleen de verwerking van de paprika niet meer terug vinden in je bereiding. Ik neem aan dat je die gelijk met de ui meebakt?
Fijn trouwens dat er een foto bijzit, 't ziet er goed uit.
groetjes, Nicolette;)
Joop

Joop zegt:
Lijkt me helemaal te gek! Ga ik absoluut eens uitproberen! Complimenten!